matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

“Hometta sisäilmassa- ole hyvä”. -2016/12

YLE:  “””””Keski-Pohjanmaan keskussairaala ei joudu maksamaan korvauksia kätilöille, jotka sairastuivat ja menettivät työkykynsä homealtistuksen vuoksi.””””

Olen joskus kuullut sanonnan, “valtio olemme me”…mutta ei taida mennä ihan sillee.   Puhutaan, miksi on vastakkainasettelua, mutta tuossa hyvä esimerkki siitä, miten valtio on vastaan kansalaisiaan.    Voisi kuvitella, että “valtio” on se, miksi me olemme sen rakentaneet, kuten lait, pykälät ym – mutta näyttää siltä monasti ,että side on  katkennut  jossain kohtaa,  ja systeemi ajattelee jo kuin oman pään omaava tietokone.  Anteeksi oman tahdon omaava tietokone.

Paskataloja siis on annettu Suomeen tehdä läjäpäin.  Jonkun sitäkin olisi kai pitänyt valvoa ja säännöt tehdä.  Kuka ne siis teki väärin  ne säännöt?.  Millä saatiin rakentaa paskaa.       Ja nyt kun satoa korjaa sairastunut väki siellä täällä, niin systeemin pitämä  oikeuslaitos tekee itsestään syytöntä.   Aika veikeä tapauskulku.   Vähän kuin mädillä poliitikoilla tms.   Päätetään itse omien asioiden tuomittavuudesta.           //   Taitaakin olla, kuten todettu….että meillä on näennäisdemokratia….ja lammaskansa kuka rukseja raapustaa vaalikopissa, on se tyhmin kaikista.   Mitään vakuutusta eikä  oikeutta  ole vaalipäivän jälkeen vaalikansalla. 

Tällaisten uutisten jälkeen myös suomalainen oikeusturva on nollan tasolla.     On se erikoista, että pahemmissa oikeustapauksissa  – tuomioita voidaan jakaa ilman 100todisteita ja katsoa, että tämä riittää todennäköisyyteen – mutta korvauspuolella ei näytä olevan mitään rajaa.     Kuka vain siis voi saada mitä vain mistä vain (home tai muut myrkyt) — eikä kukaan ole vastuussa, koska ei 100varmaa todistetta myrkyn lähteestä.   Tai muuta lain kirjainta voidaan vääntää.  

Tuossahan on selkeä paikka ammattiliitoille mm……eli että alkavat vääntää sinne soppareihin tuosta asiasta selkeät pykälät, ja jos ei maistu, niin ehkä lakko maistuu sitten …kunnes.          Ei näytä oikein muu tehoavan.     Jos ammattiliitto tässäkään tapauksessa ei reagoi, niin ikävää.     Jos kansalaisen suoja on tuossa mallissa….että selkeät ammattisairaudet eivät johda toimenpiteisiin, niin  kyllä sylttytehtaat ovat itse itsensä asiasta pois liuottaneet.          Suomen lait näyttävät olevan paperia, eli se oikeusturva on sitä luokkaa, että turha vaatia kansaltakaan mitään, mitä ei itse systeemikään noudata.         Suomen lainsäädäntövalta on aika mätää kamaa.  Purukumia.      ¤¤¤¤   Sekin tullut todettua, että kansalaisen mahdollisuudet vaikuttaa epäkohtiin monessa  – eivät toteudu, koska hallinnollisen  puolen oikeudet ovat nollaa lähelllä.   Aluehallintovirasto,  hallinto-oikeus, eduskunnan oikeusasiamies, oikeuskansleri.    Kohta kenelläkään ei ole muuta kuin kumileimasimen asema. Eivät voi määrätä tai tuomita.     Ja sitten siihen päälle tällaisia romupäätöksiä sieltä oikean” oikeuden puolelta.      Naurettavaksi tekee tällainen esim tupakka-askeissa olevat varoitukset.   Kukaanhan ei voi todistaa, että tupakasta on saanut mitään, koska myrkkyjä leijuu ilma täynnään.    Samat tarrat siis pitäisi olla joka autossa(paitsi sähkökärryissä) ….moottoriajoneuvoissa……tehtaiden seinillä….”varokaa piipun savuja”…… sekä kaikissa paikoissa, mistä edes atomitasolla lähtee vaarallista ainetta.    Mutta siis samantekevää vastuun kanssa, koska kukaan ei näytä voivan todistaa yhtään mitään  – mistä  johtuu x.        Että jos tämän kansa hyväksyy, niin mikäs siinä.  Lammaskansa saa meillä aika vähän aikaan  nykyään tv:n ja sipsiensä lomassa.  ¤¤¤¤  Ihme tosiaan, että mistään vakuutuksista tai muusta suojelusta” maksetaan mitään, koska se ei tuota loppupeleissä mitään turvaa.  Yhtä tyhjän kanssa.    Ja vakuutusyhtiöthän on yksi pahimpia huijarilaitoksia.  

Kannattaa kysyä myös itseltään, että mitkä ovat sylttytehtaiden osoitteet näissä Suomen tuhansissa hometaloissa.   Missä jo lapset saavat allergiat ja altistukset koulunpenkiltä alkaen  – koko loppuelämäkseen riesaksi.  Eikö muka ole syyllisiä missään….vai ainaista pälinää siitä, ettei meillä Suomessa “haluta etsiä eikä tarvita syyllisiä”.    Se on kyllä erikoisen erikoinen ajatustapa.     Nimittäin kyllä niitä tuolla muualla etsitään…eli monessa muussa asiassa.  Ihan siitä 10km ylinopeudestakin etsitään syyllinen ja pannaan maksamaan.    Mutta jostain syystä toisaalla….ei syyllisiä tuppaa olemaan ollenkaan.  ¤¤ Vanhuksia tapetaan huonoon hoitoon, sairaita tapetaan toimimattomaan hoitoon …… ja lapsia sorretaan…. – eli systeemin tuottava puoli taitaa olla se,  mitä ei tuomita mistään. Systeemi on tehnyt purukumista ne lain-kappaleet, mitä voidaan lukea heille eduksi.  Ja nythän näyttää tuossa jutussa, että purukumi toimii- siis sinne systeemin suuntaan oikein loistavasti.    Lammaskansa on se ainoa, kuka kohtaa maksumiehen roolin…..ei järjestelmä.    

&#/&¤#¤#(%¤(%&¤(%¤#####

YLE::::::: “””””Työterveyshuollon ja ympäristölääketieteen professori Tuula Putus Turun yliopistosta on pettynyt

. Keski-Pohjanmaan keskussairaala ei joudu maksamaan korvauksia kolmelle kokkolalaiskätilölle, jotka sairastuivat ja menettivät työkykynsä homealtistuksen takia 2000-luvun alussa.

– Päätös ei yllätä. Tämä kertoo yhteiskunnassamme yleisesti tapahtuneesta muutoksesta ja siitä kuinka vähän yksilöllä on arvoa. Samanlaista linjanvetoa on nähty sekä oikeudessa että muualla. Esimerkiksi sairasvakuutuskorvaus ja kuntoutus eivät kuulu itsestään selvästi homesairaalle, sanoo Putus.

Professori hämmästelee miksi työnantaja ei halunnut korvata työkyvyn menetystä vakuutuksestaan.

– Sitähän varten työperäisten sairauksen varalta otettua vakuutusta maksetaan, että sairastumisen sattuessa sieltä työntekijä saa korvaukset.

Ammattitautiluokituskin lujan takana

Korkeimman oikeuden mukaan kokkolalaiskätilöiden työnantaja pystyi osoittamaan, etteivät kosteusvauriot olleet tiedossa, eivätkä ennakoitavissa ennen kuin naiset sairastuivat.

Päätös ei yllätä. Tämä kertoo yhteiskunnassamme yleisesti tapahtuneesta muutoksesta ja siitä kuinka vähän yksilöllä on arvoa. Samanlaista linjanvetoa on nähty sekä oikeudessa että muualla.

Työterveyshuollon ja ympäristölääketieteen professori Tuula Putus, Turun yliopisto

Putus on skeptinen homeoikeudenkäyntien suhteen. Ne ovat pitkiä, raskaita ja tulevat kalliiksi.

– Jos sairastunut voittaa, se on Pyrrhoksen raskashintainen voitto.

Kokkolalaiskätilöt olivat saaneet pitkien tutkimusten jälkeen Työterveyslaitokselta ammattitautiluokituksen. Sellaisen saaminen on edelleen pitkä prosessi. Putus heittää esimerkin: jos 10 000 oireilee, 1000 lähetetään Työterveyslaitoksen tutkimuksiin ja heistä 10 saa ammattitautiluokituksen.

Suomessa valmistui kokkolalaiskätilöiden sairastumisen aikoihin tutkimus suomalaisten sairaalarakennusten kunnosta. 35 prosenttia kärsi kosteusvaurioista.

– Niihin aikoihin puhuttiin jo paljon sisäilmaongelmien yhteydestä sairastumisiin ja puhutaan edelleen. Aikoinaan Kansanterveyslaitoksella toivoimme, että homeasia otettaisiin nopeasti vakavasti. Ei näytä siltä. Varsinkaan nyt, kun kaikki mitataan rahan, ei yksilön kautta, Putus sanoo.

Asbestin kohdalla tarvittiin 75 vuotta, että syy-yhteys sairastumisiin myönnettiin. Montako vuotta tarvitaan homealtistumisen ja työkyvyn menettämisen kohdalla, kysyy professori Tuula Putus.”””””””””””

 

Single Post Navigation

Comments are closed.