matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Kotkan Laajakosken vastaanottokeskuksessa asuvat turvapaikanhakijat ovat kannelleet Maahanmuuttovirastolle. – 2016/12

M.M.

 

YLE::::: “””””Maahanmuuttovirastolle on tehty tänä vuonna kymmeniä kanteluita vastaanottokeskusten toiminnasta. Monissa Migrille tehdyissä kanteluissa on valitettu terveyspalveluiden saatavuudesta.

Viimeksi turvapaikanhakijat ovat kannelleet Laajakosken vastaanottokeskuksessa Kotkassa saamastaan kohtelusta. Kantelijat ovat olleet tyytymättömiä muun muassa saamaansa sairaanhoitoon. Myös kuljetukset ja kulkuyhteydet ovat saaneet kritiikkiä.

Migri on selvitellyt kantelun pohjalta asiaa Laajakosken vastaanottokeskuksen kanssa.””””””””


    JUT/M.M:::::::::::     Kotkan Laajakosken entinen mielisairaala, mistä valitettu jutun mukaan.    Paikka sijaitsee sairaalasta /tk:sta ~~ 10-15km päässä, mutta miten lie paikkakunnalla asuvat suomalaiset sitten selviävät kyytiensä ja  kulkuyhteyksiensä kanssa.??   Samaa lie puoli Suomea….eli takakylille eivät bussit kulje kuin pari kertaa päivässä.    Ehkä kaikkien maahanmuuttajien pitäisi päästä asumaan Bulelle tai Espalle. ?    Tai Meikun viereen- Tölikkään, niin olisi tarpeeksi lyhyt matka.   Itseasiassa kai koko Suomen pitäisi muuttaa sinne – nykysuuntauksen mukaan.  Keskitystä. !! 

  Kotkan suunnan terveyspalveluthan ovat olleet romuna jo vuosikaudet ja paikka sijoittui ihan ykkös-romuksi 2015….mitä tuli Suomen kaikkien sairaaloiden hoitovirhetilastoihin (Carea).        Odotusaika tavishoitoon lääkärille on siinä 2kk luokkaa =8viikkoa.       Kiireajat normaalit 1-3pv….mutta myös ei-oota, ei minkään valtakunnan aikaa välttis ole tarjolla edes kotimaan paljasjalkaisille asukkaille.    Pitäisikö kuitenkin siis antaa vähän etua näille ulkomaan eläville, ja lammaskansa voisi vähän joustaa omistaan ??  Kuten lammas-suvakkien kuuluu ?     Mitäs siitä, jos 2kk:n sijaan odottelisi meikäläiset sen 3kk….että vieraat pääsevät ensin..eivätkä rasitu vieraassa maassa, minne ovat ihan  vapaaehtoisesti olleet lähtemässä.   Ikävää, ettei Suomi täytä heidän toiveitaan.   ( tämähän taisikin olla siellä Kari Suomalaisen kirjassakin kuvana….kuvassa…. että “vieraat ensin”.   Kuva oli siitä “ollaan hölmölässä” …….

 Kun kotimaan elävä valittaa tai kantelee tuosta romu-terveydenhoidosta ja kammo-jonotusajoista tai muista epäkohdista  – niin AVI käsittelee niitä about vuoden ja on täysin hampaaton minkään parannusten suhteen, sanktiot nolla…ja romumeno jatkuu.      Kotimaan kansalaisten kantelut eivät siis tuota about vuoteen –  mitään konkreettista, mutta näyttää siltä, että joku Migri hoitaa asioita nopeammin ja vielä mediakin on hommaa kertomasssa eteenpäin ?    Milläköhän vuosikymmenellä Suomen omat kansalaiset  saavat asioitaan hoitoon säällisessä ajassa….jää nähtäväksi.  Menohan on ollut samaa paskaa kymmenet vuodet =romua.


  loput tuolla:::: http://yle.fi/uutiset/3-9349282

Single Post Navigation

Comments are closed.