Matkalla pään sisällä…..

https://no2need.wordpress.com – Matkalla pään sisällä & kaikki liittyy kaikkeen  ["art"©no2need.wp]]

Koulukiusaajan siirtäminen toiseen kouluun jakaa asiantuntijoita.- 2016

 

”””””Asiantuntijoiden kannat hajaantuvat siinä, miten hyvin koulukiusaajan siirtäminen toiseen kouluun tepsisi vakavaan kiusaamiseen.

Kansanedustaja Tiina Elovaara (ps.) on jättänyt tätä koskevan lakialoitteen. Se on saanut tuekseen yli 100 kansanedustajaa.

Professori Christina Salmivallin mukaan kiusaaminen tapahtuu yleensä ryhmässä ja moni jatkaisi kiusaamista myös uudessa koulussa. Erikoissuunnittelija Päivi Hamarus taas katsoo, että kouluvaihdon mahdollisuus olisi hyvä olla olemassa, jos lievemmät keinot eivät tehoa.       STT / LAPIN KANSA ””””””

       No2::  Kohta kai voi kysyä, että kuka lähtee, jos rotta on talossa…—-asukkaat vai rotta.     ¤¤¤¤¤¤     Suomessa on kummallinen tapa….yrittää  saada väen väkisin kaikki mukautettua ”haittaan”.     Eli, ettei haittaa tarvitsisi poistaa, vaan kärsijän pitäisi oppia kärsimään.    Tämä ajatteluhan on aivan hanurista  ja kuka ihme sen on tänne saanut istutettua. ?        ¤¤   Koulukiusaamisessa ei näköjään edes haluta saada aikaan nollatoleranssia, kun löytyy vielä porukkaa tuolla päättäjätasolla…ketkä näkevät asiassa muita puolia kuin sen yhden.   Sehän on selviö, että kiusaaja on se kuka lähtee – ei kiusattu (ellei itse halua).      Yhdenkään kiusatun  ei ole syytä saada kontolleen haittoja siitä, mitä joku toinen oppilas tekee…eli kiusaa.        ¤¤  Suomen hyssyttelylinja   monessa asiassa alkaa saada aika erikoisia piirteitä näissä asioissa.  Kuten että normi  kuri on nollan tasolla…ja kouluja hallitsevat oppilaat, eivätkä opettajat.   Mennyt vähän reisille tuon asian hoito.    Kysyä voikin, että kuka ja missä näitä asioita hoitaa tähän malliin. ?? 

Single Post Navigation

Comments