Matkalla pään sisällä…..

https://no2need – Matkalla pään sisällä & kaikki liittyy kaikkeen  ["art"©no2need.wp]]

Sisäministeri Orpo Suomen tiedustelun puutteista: Olisi pitänyt panna kuntoon vuosia sitten – 2015

Sisäministeri Orpo Suomen tiedustelun puutteista: Olisi pitänyt panna kuntoon vuosia sitten (YLE)

——————————–

Mistäköhän tässä taas puhellaan.??   Keitä Suomi vakoilisi netissä……..Neukkulaa, Kiinaa…Usaa, Saksaa, Englantia..Ruottia…vai ketä ?  Viroa ?      Vaiko Suomen omia kansalaisia.? 

Miten Syyria ja Irak liittyvät Suomen verkkotiedusteluun ?          Lisäksi yksi sun toinen selittää tuolla, ettei Suomessa ole terrorismipelkoa…— ei ole odotettavissakaan edes maahanmuuttajien toimesta.   ELi, onko tässä nyt jotain ristiriitaa.?   Onko sitä pelkoa vai eikö ole.   Jos ei ole, niin varaudutaanko ns. valmiiksi tässä kohtaa ?    Ja jos, niin mitkä ovat uhkakuvat ?

Haluaakohan Suomi vain apumieheksi taas isojen leikkiin….ei samaan pöytään, vaan samoille linjoille.   Voi sitten kertoa niille ”ystäville” – mitä meillä on kuunneltu.  Ja toisinpäin, jos annetaan tänne takametsiin jotain.       No tulihan sieltä ulkoministeriön kuuntelu…..eli taisi olla ”tutut” samoilla piuhoilla, niin huomasivat muitakin….ja siitä sitten ystävällisesti Suomen tolloille kertomaan.    No joo.

  Mikäs siinä,  Suomellahan on radiokuuntelusta historian kokemusta…ja silloinkin meni länteen tietoja jatkuvasti – silloin sotien aikaan ja välissä.   Kun on tietotaitoa,  niin toki sitä voisi nytkin käyttää.   Mutta riippuen motiiveista, ja yksi kriittinen paikka  on toki se omien kansalaisten seuranta.    Kansalaisten yksityisyydensuojaa ei ole aihetta riepotella,  ja jos kansa taas siinäkin asiassa nukkuu, niin hyvää yötä sitten vaan.

Siinä kohtaa kun tuo Pandoran lipas taas avattaisiin, niin poliisi ja viranomaiset olisivat ihan joka paikassa laitteineen.   Ei mitään rajoja missään.    Koska poliisi ei tänä päivänä välitä omista laittomuuksistaan, niin ei siitä välitetä sittenkään, jos lait tästä vielä asian suhteen löysentyvät.    Eli, samalla scheissella, kuin Usassa ja muualla….eli tekosyynä käy se terrorismi, millä voidaan kuunnella vaikka ihmisten vessanpönttöjen vetoja.   Sekin kelpaa näille veikoille.     Että pientä rajaa on syytä vetää näihin verkkovakoiluhommeleihin.     Toivon mukaan EFFI on hereillä taasen. 

ps.  Poliisin omia  laittomuuksia pakkokeinojen ja kuuntelujuttujen suhteen — löytyy kyllä Googlella surffaillessa.   Eivät välitä pätkääkään mistään pykälistä, jos luulevat, ettei kukaan saa tietää.   Siis Suomen poliisi.

&%&%¤/#&¤/&¤#&%¤#&/#(/#(=/&P=)#&(¤%&%¤#/&¤)/&¤”)/P=)#/)%”#)/&¤/&¤%””

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) pitää tasavallan presidentti Sauli Niinistön murska-arviota Suomen tiedustelun tilasta tervetulleena. Niinistö arvioi tänään tiistaina, ettei suomalainen tiedustelu ole nyt muiden länsimaiden tasolla.

– Meillä on hallitusohjelmaan kirjattu, että uudistamme tiedustelulainsäädäntöä, joka mahdollistaa muun muassa verkkotiedustelun. Se on erittäin oleellinen asia terrorismin torjunnassa. Olen hyvin kiitollinen siitä, että presidentti antoi näin vahvan tuen tälle keskeiselle lainsäädäntöhankkeelle. Se on sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden kannalta erittäin merkittävä lainsäädäntökokonaisuus, New Yorkissa terrorismin vastaiseen kokoukseen osallistunut Orpo sanoo Yle Uutisille.

– Se olisi pitänyt tehdä jo neljä tai kahdeksan vuotta sitten. Parempi myöhään kuin milloinkaan.

Niinistön tapaan Orpo sanoo Suomen turvautuvan ”ystävien” apuun tiedustelutiedon saamisessa.

– Onneksi meillä on erinomaisia kumppaneita Euroopassa ja muualla. Teemme hyvää yhteistyötä eurooppalaisten kanssa ja Yhdysvaltain kanssa. Heillä on erinomaista tietoa siitä, mitä muun muassa Syyrian ja Irakin alueilla tapahtuu.

http://yle.fi/uutiset/sisaministeri_orpo_suomen_tiedustelun_puutteista_olisi_pitanyt_panna_kuntoon_vuosia_sitten/8341922

Single Post Navigation

Comments