Matkalla pään sisällä…..

https://no2need.wordpress.com – Matkalla pään sisällä & kaikki liittyy kaikkeen  ["art"©no2need.wp]]

Käräjätuomari jätti rikosjuttuja ratkaisematta – sai päiväsakkoja – 2014

      No hupsista.  Unohtui”” parit jutut –  ja hupsista…enpä tehnyt tahallaan, sanoi tuomari.   Ja kuinkas muuten , kuin että hovi sitten paijaa setä-tuomaria, vaikka hommat on rempallaan ja tuomiot mitä sattuu.  Kokonaan hoitamatta.

  Mutta jos on kyse vakavasta sairaudesta, niin toivon mukaan tuomari on sitten jo eläkkeellä tai sairaslomalla.               

     Ja  näyttää siellä oikeuden tiloissa tuomarit saada olla aika omissa oloissaan, jos tuossakin jopa 15 juttua oli rempallaan, eikä kukaan sano mitään ennen sitä viidettätoista.    Kai siellä on sihteeriä ja muuta kanslistia, keillä luulisi olevan jonkunlainen näkemys, mitä naapurit touhuaa…tai talon tuomarin terveydentila”” ei ole kohdallaan.   

    No, päätösten paprut lienevät julkisia, joten kai siellä lukee tarkemmin- jos jaksaa niitä tässä ruveta tilailemaan.     Kun ei media jaksa tehdä sitä jo valmiiksi….vai taasko joku moraalikoodi tuli vastaan . ?

%¤#%¤#%¤#%¤#%¤#%¤#%¤#%                 ¤3″%¤”%¤%¤#%¤#%¤#%¤#%¤#%¤#%¤#%¤#%¤#%¤

Käräjätuomari jätti rikosjuttuja ratkaisematta – sai päiväsakkoja

 http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014123118965331_uu.shtml

Keskiviikko 31.12.2014 klo 14.51

Tuomari ei ratkaissut juttuja määräyksistä huolimatta, sillä koki olevansa esteellinen.

Helsingin hovioikeus on tuominnut käräjäoikeuden tuomarin päiväsakkoihin, koska tämä oli jättänyt joissakin käsittelemissään rikosjutuissa kansliatuomiot kirjoittamatta tai jo julistetut tuomiot allekirjoittamatta. Tekoja ei katsottu tarkoituksellisiksi.

Tapauksessa oli kyse viidestätoista rikosjutusta keväältä 2009. Ne olivat muun muassa varkauksia, pahoinpitelyjä ja petoksia. Tuomari ei ratkaissut juttuja, vaikka hänen esimiehensä olivat niin määränneet. Osassa jouduttiin tämän vuoksi järjestämään käräjillä uusi pääkäsittely.

Tuomari vetosi olleensa jutuissa esteellinen ja ilmoittaneensa sen esimiehilleen. Hovioikeuden mukaan tuomari ei esittänyt väitteelleen sellaista perustetta, että hän olisi voinut pitää itseään esteellisenä ratkaisemaan juttuja. Näin ollen hän oli rikkonut virkavelvollisuutensa.

Kuitenkin oikeus katsoi, että tuomarin ei voida osoittaa toimineen tarkoituksellisesti tai tietoisesti lakia rikkoen, joten hänet tuomittiin kahdesta tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta sakkoihin.

Hovioikeus otti lieventävänä seikkana huomioon tuomarin terveydentilan.

STT

Single Post Navigation

Comments