matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Pakkoruotsi 2013

PaavopoikaLipponen(25.9-13 aamu-tv) – oli sitä mieltä, että pakkoruottin poisto hyödyttäisi ns. parempaa porukkaa. hmm…
Ruotsinkieli kuulunee Ruotsiin. Jos kieliä kaivataan jotain, niin johan meillä on omassa maassa vanhempi kieli, eli saame. Miksei se ole pakollinen Suomessa ? Jos valloittajakielet, vanhat sellaiset hyväksytään, niin Venäjähän sitten puuttuu pakkokielistä. Miten olisi romanin-kieli ? Ja kohta vähemmistökielet vielä mukaan pakkokieliksi. Somali ja pari muuta. Saadaan katukylteistä kunnon kokoisia….ja paperikin käy taas kaupaksi kotimaassa, kun käännetään kaikki virallinen paperi kymmenelle pakolliselle kielelle. Kivaa . Pakko on päivän sana. Ollut jo kauan.

Kansanedustajatkin kuulemma vaihtavat mielipidettään kielikysymyksessä- (kertoi media eilen)……eli voi laskea taas päivyrin tapaan – vaalien lähestymisen.

alla esimerkki jo alkukielistä täällä …eli missä pakollinen saamenkieli ? Mieluummin sitä kuin ruotsia kiitos.  Onhan se kumma kun opiskellaan naapurimaan kieltä, eikä omaa yhtä, mikä sentään rajojen sisällä.   Ai niin…markkinatko ne meinaa……..vai tää muutaman prosentin ruotsinkieliset Suomessa.   Että muutaman prosentin vähemmistö maksaa veronmaksajille satoja miljoonia. ?   Wikipedia :     “Vakiintuneen käsityksen mukaan varhaiskantasuomalaista kielimuotoa puhuttiin kivikaudella laajalla alueella Fennoskandiassa. Tämän käsityksen mukaan kivikauden loppuvaiheessa varhaiskantasuomalainen kieli hajosi kahtia. Hajoamisen jälkeen Suomen rannikkoalueen myöhäiskantasuomen puhujat edustivat suomalaisten kielellisiä esivanhempia. Suomen sisämaassa ja laajoilla pohjoisen Fennoskandian alueilla taas syntyi kantasaamelainen kieli, josta kehittyivät myöhemmin saamelaiskielet. Kielitutkija Ante Aikio on kuitenkin vuonna 2007 esittänyt, että kantasaamen kieli kehittyi suppeahkolla alueella Etelä-Suomessa ja levisi pohjoiseen Fennoskandiaan vasta esiroomalaisen rautakauden kuluessa (noin 650–0 eaa.).[11]

Single Post Navigation

Comments are closed.