matkalla pään sisällä……..

kaikki liittyy kaikkeen…

Huumausaineisiin kuolee aiempaa enemmän ihmisiä, 2013

(Iltalehti lainaa innokkaasti Karjalaista / STT)

Keskiviikko 25.9.2013 klo 07.24

Huumausaineisiin ja lääkkeiden väärinkäyttöön kuolee Suomessa nykyisin enemmän ihmisiä kuin koskaan aiemmin, kertoo sanomalehti Karjalainen. / Iltalehti
+++++++++
– “Lehden mukaan vuonna 2011 lääkkeisiin ja huumeisiin kuoli noin 160 ihmistä, kun vielä vuonna 2005 vastaava luku oli noin 70. Luvut eivät sisällä lääkkeillä tehtyjä itsemurhia.

Professori Ilkka Ojanperä Helsingin yliopiston Hjelt-instituutista arvioi, että huume- ja lääkekuolemien määrä näyttää kasvavan edelleen.

– Sen sijaan muiden myrkytyskuolemien määrä on tasaantumassa. Alkoholimyrkytykset ja lääkeitsemurhat ovat jopa vähenemässä. Vain huumekuolleisuus kasvaa edelleen, Ojanperä sanoo.

Lääkkeiden ja huumeiden väärinkäytön tavallisimpia uhreja ovat nuoret miehet, jotka kuolevat tapaturmaisiin myrkytyksiin. Eniten kuolemantapauksia aiheuttaa kovien kipulääkkeiden väärinkäyttö.

Lähde: Karjalainen/
STT “”””””””””””””
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

että noin sitä tehdään harha-otsikoita. Hups.
Suomessa kuolee satavarmasti populaa eniten- alkoholin aiheuttamiin sairauksiin. Huume-sana itsessään on myös harhaanjohtava…ja toki systeemi luokittelee huumeeksi vaikka kraanaveden, jos tarpeelliseksi katsoo. Huumeeksihan kelpaa vaikka täysin keksitty uusi aine….. kunhan se vain vaikuttaa johonkin—ja sille huume-nimi annetaan. Vähän samaan tapaan kuin “rakkaus on kuin huume”. Niinhän se käy.

 

Ja toki myös toinen “rakas- alkoholi”………..ei huume-sanaa ansaitse. Kuinkas muuten….    Pakkohan on olla jotain vähemmän tuomittavaa meille kansalaisille – mitä ei tuomita ja on vielä laillistakin.    Siksi tämä “alkoholi” jää niin mielellään kaikkien vertausten ulkopuolelle. Eihän se olisi sopivaa, että 80% kansalaisista kutsuttaisiin viina-huumeen käyttäjiksi.

Single Post Navigation

Comments are closed.